Verkenning Hanoi

19 september 2016 - Hanoi, Vietnam

Vanochtend werden we wakker gebeld op de oude telefoon naast het bed. Aan de lijn hing een mevrouw van Saffron Travel waarvan we bij aankomst in het hotel een envelop met informatie over de groepsreis hadden gekregen. Ze vroeg zich af of alles duidelijk was. Alles was inderdaad duidelijk verwoord, maar daarna komen we niet meer slapen en zijn we naar de achtste verdieping van het hotel gegaan voor het ontbijt. Het ontbijt was overigens prima en bestond uit de keuze tussen geroosterd brood met jam en yoghurt of zeevruchten en kip met rijst.... nee bedankt om 09.00 uur ochtends doe dan maar wat brood en yoghurt.

Onze jetlag is weer aardig verdwenen dus na een uitrust moment na het ontbijt zijn we op ontdekkingstocht gegaan door Hanoi. Dat begon met een bezoek aan de oudste tempel van Vietnam, maar die was al zo oud dat het gesloten was. Daarna hebben we onze tocht voortgezet naar de Dong Xuanmarkt wat de grootste overdekte markt van de stad is met drie verdiepingen. Op de markt is van alles te koop; van rijst tot schoenen en van bh's tot verse vis. Het was er ontzettend warm en druk, maar zo'n markt blijft altijd leuk om te zien.

Van al het eten krijg je trek dus tijd voor een lunch op straat dachten we een we schoven aan bij street food tentje. Ze eten daar allemaal aan een lage tafel en op kleine plastic stoeltjes die in Nederland gebruikt worden voor kinderen tot 6 jaar. Juul zijn knieën kwamen ruimschoots boven de tafel uit, maar je moet er wat voor over hebben om in te burgeren. Ze hadden alleen maar keuze uit soep. Onze keuze viel op een soep met ei en met varken. Dat bleek toch allemaal niet mogelijk te zijn en uiteindelijk kregen we een soep waarvan we geen idee hadden wat er allemaal in zat. De herkenbare ingrediënten bestonden uit noedels, 1 stukje ei en 1 garnaal. Dat zaten er ook nog groene blaadjes in en stukjes vlees met wat deeg erom, maar dat leek nogal op een varkensoog..... voor de inburgering toch maar zo'n 'oogje' geprobeerd, maar over smaak valt te twisten.

Na deze smakelijke lunch vervolgde we onze tocht richting de Franse wijk. Daar bezochten we de gevangenis Hoa Lo waar tijdens de Franse heerschappij in Vietnam ruim 2000 Vietnamese politieke gevangenen zaten terwijl er officieel plek was voor 5 personen. Een gedeelte van de gevangenis is afgebroken en daarvoor in de plaats zijn de Hanoi Towers gekomen, maar een willekeurige flat in Dordrecht is nog hoger. Hierna liepen we door naar de St. Jozef kathedraal waar op dat moment een Vietnamese bruiloft was, wat een feest!

We beginnen al aardig wegwijs te raken in de oude wijk van Hanoi. Nu begint het merendeel van de straatnamen met het woord 'Hang' wat handel betekent een daarachter komt dan het woord wat het product van die straat kenmerkt en zo zijn er hele straten waar alleen bamboe of zijde wordt verkocht. Tevens voelen we ons hier erg rijk als we geld opnemen. We hebben namelijk de keuze uit 1, 2 of 5 miljoen. Hebben we dat ook eens meegemaakt ☺

Vanavond hebben we heerlijk Vietnamees gegeten bij een restaurant dat aangeraden werd in de Capitool reisgids. De weg er naar toe vinden was wat lastiger, maar gelukkig hadden we op aanraden van wat slimme vriendinnen maps.me gedownload en hebben we zelfs een offline werkende tomtom bij de hand!

1. Martelle:
    19 september 2016
    maps.me maakt het zoeken van de weg misschien wat minder avontuurlijk, maar dat varkensoog brengt de boel weer in balans
  2. Jessica:
    19 september 2016
    Leuk om te lezen dat het jullie goed gaat ;) misschien een nieuw idee voor de familiedag zo'n reisje? Geniet ervan.
  3. Cokkie Prins:
    19 september 2016
    Wat schrijven jullie mooi, ben blij dat ik op de lijst sta
  4. Gerard:
    20 september 2016
    Jessica ik ben voor! Lijk me wel wat zi'n familiedag.
  5. Gerard:
    20 september 2016
    Roos staat alles al op z'n kop bij jullie????
  6. Evelien:
    21 september 2016
    Wat hebben jullie je dag super leuk omschreven! Zo te horen gaat het inburgeren jullie goed af. Ik ben blij te horen dat de maps.me beter in vietnam werkt dan in Brussel fijne vakantie nog verder!